Staafmatten

  • Eerlijke prijzen
  • Eigen bezorg service
  • Premium kwaliteit
dubbelstaafmat-hekwerk

Veelgestelde vragen

Wat als je niet precies uitkomt op 2,5 meter?

Het komt bijna nooit voor dat je precies uit komt op een heel deel. Je kunt de delen eenvoudig inkorten met een ijzerzaag/ slijptol. Wel adviseren wij de geslepen kant bij te werken.

Zijn de staafmatten eenvoudig te plaatsen?

Al onze staafmatten zijn goed zelf te plaatsen. Wij doen er alles aan het zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Zo maken wij sloten kant en klaar en boren alle gaten voor. Je kunt tevens altijd terecht in onze plaatsing handleiding.

Welke dikte heb ik nodig 6/5/6 of 8/6/8?

Dit is afhankelijk van je budget/gebruik. Wanneer je van plan bent het staafmathekwerk dicht te laten groeien, wordt er vaak voor een 6/5/6 model gekozen. Het 8/6/8 model is voor elk gebruik geschikt.

Wat is de levertijd van de staafmatten?

Voor actuele levertijden voor onze staafmatten kun je onderaan de website even kijken. Dit staat vermeld onder het kopje levertijden.

Staafmatten van MT Hekwerken

Bij MT Hekwerken kun je staafmatten bestellen als omheining voor een tuin, een veld, landgoed of ander type perceel. Daarbij leveren we diverse producten voor iedere situatie en budget. Zo kun je kiezen uit dubbelstaafmatten 6/5/6 of 8/6/8. Ieder product heeft weer unieke kenmerken en toepassingsmogelijkheden. Op deze pagina vind je zeker een passende staafmat voor hek of omheining. Meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.

Wat zijn staafmatten?

Een mat is een soort kleed dat wordt geweven. Staafmatten worden gemaakt van metalen staven of draad. Ze dienen als omheining of afzetting en kunnen gebruikt worden in combinatie met palen en poorten. Een staafmat hek levert een open aanzicht op dat zeer duurzaam is vanwege het verzinkte materiaal met poeder coating. Een staafmatten hek van MT Hekwerken kan in diverse configuraties geleverd worden, zo is het mogelijk om voor iedere situatie de juiste oplossing te bepalen.

Er zijn twee soorten staafmatten:

  1. Staafmatten hekwerk 6/5/6. Dit hekwerk bestaat uit twee massief horizontale draden van 6mm dik en een massief stalen verticale draad van 5mm dikte.
  2. Staafmatten hekwerk 8/6/8. Dit hekwerk bestaat uit twee massief horizontale draden van 8mm dik en een massief stalen verticale draad van 6mm dik.

De 8/6/8 mat in een zwaardere uitvoering van de 6/5/6 mat. Desalniettemin bestaan beide staafmatten uit massief stalen draden en zijn dus zeer sterk.

Staafmatten hek kwaliteit en prijzen

De producten van MT Hekwerken zijn altijd van hoge kwaliteit. Er zijn wel verschillen in draaddikte. Door het metaal volledig te verzinken zorgen we ervoor dat een hekwerk met staafmat niet gaat roesten. Daarnaast leveren we deze staafmatten met een poedercoating in meerdere populaire kleuren. De prijzen zullen variëren per type en uitvoering. Via onze website is het eenvoudig om een compleet staafmatten hek samen te stellen. Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact op met ons team. We helpen je graag verder.

Hoe plaats je een staafmat hek?

De ‘matten’ worden rechtop geplaatst met palen die eveneens van metaal zijn en afgewerkt worden met dezelfde kleur poedercoating. Zo vormt het hek een samenhangend geheel. Er zijn tussenpalen, hoekpalen en eindpalen. Ook is het mogelijk om een metalen poort te plaatsen, met één of twee deuren en af te sluiten met een hoogwaardig slot. De palen moeten circa 80cm diep in de grond worden verankerd. Als de ondergrond niet stevig genoeg is dan kan het nodig zijn om beton te storten of gebruik te maken van betonpoeren. Een staafmatten hek van dik staaldraad kan zwaar worden, zorg dus altijd voor een optimale verankering in de bodem.

Tips voor een staafmatten hek

In tegenstelling tot een schutting of haag behoud je met een staafmat hek zicht op de omgeving. Het is mogelijk om planten tegen het hek op te laten groeien voor een meer natuurlijke uitstraling. Een degelijk hekwerk met staafmat onderdelen biedt een veilige omgeving voor kleine kinderen en huisdieren.