Draadmathekwerk

  • Eerlijke prijzen
  • Eigen bezorg service
  • Premium kwaliteit

Veelgestelde vragen

Wat als je niet precies uitkomt op 2,5 meter?

Het komt bijna nooit voor dat je precies uit komt op een heel deel. Je kunt de delen eenvoudig inkorten met een ijzerzaag/ slijptol. Wel adviseren wij de geslepen kant bij te werken.

Is het draadmathekwerk eenvoudig te plaatsen?

Al ons draadmathekwerk is goed zelf te plaatsen. Wij doen er alles aan het zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Zo maken wij sloten kant en klaar en boren alle gaten voor. Je kunt tevens altijd terecht in onze plaatsing handleiding.

Welke dikte heb ik nodig 6/5/6 of 8/6/8?

Dit is afhankelijk van je budget/gebruik. Wanneer je van plan bent het draadmathekwerk dicht te laten groeien, wordt er vaak voor een 6/5/6 model gekozen. Het 8/6/8 model is voor elk gebruik geschikt.

Wat is de levertijd van draadmathekwerk?

Voor actuele levertijden voor onze draadmathekwerk kun je onderaan de website even kijken. Dit staat vermeld onder het kopje levertijden.

Draadmathekwerk van MT Hekwerken

Voor een strakke omheining die in meer of mindere mate doorzichtig is kun je terecht bij de collectie draadmathekwerk van MT Hekwerken. Er zijn verschillende maten, stijlen en manieren van productie die invloed hebben op de toepassingsmogelijkheden. Op deze pagina vind je een overzicht van de producten die we leveren en de kenmerken per product. Vraag direct een offerte aan voor een draadpaneel hekwerk op maat of neem contact op met één van onze medewerkers voor meer informatie.

Kenmerken van draadmathekwerk

Bij het kiezen voor het juiste draadmatten hekwerk is het van belang om te bepalen wat de toepassing is. Dit zijn enkele standaard kenmerken om rekening mee te houden:

  • De draaddikte bepaalt voor een deel hoe doorzichtig de mat is, daarnaast heeft de dikte invloed op de stevigheid. Een dikkere draad met dezelfde maaswijdte zal sterker zijn.
  • De maaswijdte heeft ook invloed op de stevigheid, daarnaast kan de fijnmazigheid van belang zijn voor de toepassing. Denk aan planten die tegen het draadmathekwerk groeien en met een fijnmazig hekwerk mooi kunnen dichtgroeien.
  • De afmetingen kunnen beperkt zijn of juist zeer uitgestrekt onder variabele condities. Zorg dat er naast de draadmatten van het hekwerk ook palen en bevestigingsmaterialen gebruikt worden die passen bij de draadmatten.

Draadmathekwerken zijn geschikt voor veel toepassingen waaronder erfafscheiding, in de tuin of voor een dierenhok. Houd rekening met de toepassing en selecteer daar de kenmerken op.

Bouwstaal en draadmatten hekwerk

Wat is het verschil tussen een bouwstaal hekwerk en een draadmatten hekwerk? We spreken van bouwstaal als de draad geribd is, bij standaard draadmatten is het draad glad.

Het gaas kan verzinkt zijn met een kleur coating of bedekt zijn met een kunststof laag. We leveren ook de koppelstukken om de delen aan elkaar te bevestigen. Zo is het mogelijk om grote afstanden te overbruggen. MT Hekwerken levert zowel aan particuliere als zakelijke klanten. De kwaliteit en verankering van de staanders is ook zeker van belang. We kunnen alle onderdelen leveren op basis van maatwerk bestellingen met korte levertijden.

Wat betekent ‘volbad’ verzinkt?

Bij verzinkte producten zoals draadmathekwerk wordt de mat volledig ondergedompeld in een verzinkbad. In dit bad bevindt zich zink dat onder hoge temperatuur gesmolten is. Bij volbad draadmathekwerk is het hek voorzien van een dikke laag zink wat roest voor tientallen jaren zal tegengaan. Galvaniseren is een iets andere methode die in de volksmond wel vaak voor verzinken gebruikt wordt. Er is sprake van galvaniseren als het verzinken betreft waarbij elektriciteit wordt gebruikt. Een draadpaneel hekwerk dat gegalvaniseerd is zal normaal gesproken van een dunnere laag zink voorzien zijn. Volbad verzinkte draadmathekwerken zullen normaal gesproken wat duurder uitvallen, ze hebben wel een langere gemiddelde levensduur.

Als er gebruik wordt gemaakt van verzinkte draad, dan is het mogelijk om sneller een mat te maken. Het resultaat ziet er netjes uit, het is wel zo dat de lasnaden bij een dergelijk draadmathekwerk niet verzinkt zijn. Dit kan betekenen dat de lasnaden na verloop van tijd roest kunnen vertonen. Dit is niet het geval bij volbad verzinkte producten. Er zijn dus meerdere methoden om draadmatten te produceren met ieder hun plus- en minpunten. Als je niet zeker weet welk draadpaneel hekwerk het meest geschikt is voor een specifieke toepassing neem dan contact op met MT Hekwerken voor meer informatie. We helpen je graag verder!