Draadpanelen

Zoek je een superstevig, strak uitziend hekwerk, dan zit je met draadpanelen goed. Dit type hek heeft massieve, stalen draden en is te gebruiken voor allerlei doeleinden. Of je nu een hekwerk wil voor om je tuin, bedrijfsterrein, een sportveld, parkeerplaats, park of dierenwijde: draadpanelen misstaan op geen enkel terrein.

  • Een superstevige constructie
  • Duurzaam materiaal
  • Een moderne, strakke uitstraling
  • Eenvoudige plaatsing
dubbelstaafmat 8 6 8 hoog

Veelgestelde vragen

Mijn hekwerk moet breder of smaller zijn dan de standaardmaat van 2,5 meter. Wat nu?

Geen zorgen! Bijna nooit is het hekwerk exact even breed is als de maat die je nodig hebt. De draadpanelen kort je eenvoudig in met een ijzerzaag/slijptol.

Kan ik draadpanelen eenvoudig zelf plaatsen?

Jazeker! Wij maken het zo makkelijk mogelijk voor je. De sloten ontvang je bijvoorbeeld kant-en-klaar en alle gaten zijn alvast geboord. Je krijgt bovendien een uitgebreide handleiding, die je stap voor stap door het plaatsingsproces leidt.

Welke dikte heb ik nodig?

Hoe dik de draden van je hekwerk moeten zijn, dat is volledig afhankelijk van je budget, gebruik en smaak. Ben je van plan het hekwerk dicht te laten groeien met bijvoorbeeld een klimplant, dan is een 6/5/6-model geschikt. Maar vind je een hek met extra dikke draden mooi, dan is het 8/6/8-model een betere optie.

Wat is de levertijd van draadpanelen?

Informatie over de actuele levertijden vind je hier.

Wat zijn draadpanelen?

Een hekwerk dat bestaat uit twee horizontale, stalen draden en één verticale: dat is een draadpaneel. Dit hek – dat ook wel dubbelstaafmat wordt genoemd – dient als omheining op allerlei typen terreinen: van schoolpleinen tot parken en van tuinen tot sportvelden.

De voordelen van draadpanelen van MT Hekwerken

Kies je voor dit type hekwerk, dan profiteer je van voordelen als:

  • Een superstevige constructie. Een windvlaag of stootje krijgt hem niet klein.
  • Duurzaam materiaal. Het hek wordt door ons verzinkt, waardoor hij bestand is tegen extreme weersinvloeden en roest.
  • Een moderne, strakke uitstraling. De rechte lijnen en ronde vormen zijn een lust voor het oog.
  • Eenvoudige plaatsing. Je ontvangt het hekwerk zó, dat de plaatsing supermakkelijk is. De gaten zijn bijvoorbeeld alvast geboord, de paalkappen zijn al voorzien van een haak en de poorten zijn kant-en-klaar.

De afmetingen van een draadpaneel

Bij MT Hekwerken kies je uit diverse afmetingen voor jouw draadpanelen. Wel zo fijn: zo weet je zeker dat hij voldoet aan jouw wensen en eisen. Waar je in de voortuin bijvoorbeeld een laag hekje wil, ben je op een bedrijfsterrein geholpen met een hoog hek waar inbrekers niet overheen kunnen klimmen.

De hoogtematen lopen uiteen van 60 centimeter tot 243 centimeter en je kiest uit draden van 6 en 5 millimeter dik óf draden met een dikte van 8 en 6 millimeter. Verder is één mat standaard 2,5 meter breed, maar je kort de matten eenvoudig in naar wens met een ijzerzaag of slijptol.

Draadpaneel zwart, groen of grijs: kies de kleur naar wens

Naast dat je zelf bepaalt welke afmetingen jouw nieuwe hekwerk krijgt, kies je een kleur naar wens. Of je nu een draadpaneel in zwart, groen of grijs wil: we poedercoaten je hek in je favoriete kleur.

Waarop letten bij het kopen van een hek?

Ben je erover uit of jouw draadpaneel groen, zwart of grijs moet worden en weet je welke afmetingen je nodig hebt? Dan is het tijd om te bestellen. Belangrijk om rekening mee te houden is: de breedtemaat rond je altijd naar boven af. Oftewel: je bestelt altijd méér hek dan dat je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een stuk grond van 19,5 meter van een hek voorzien, dan heb je in feite 7,8 matten nodig van 2,5 meter breed. Je bestelt er dan 8 en kort hem in met een slijptol of ijzerzaag.

Waardevol advies ontvangen?

Hulp nodig bij het maken van je keuze? Twijfel je over de afmetingen van je hek? Of wil je weten welke palen je nodig hebt? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag en voorzien je van waardevol advies.