Dubbelstaafmat hekwerk

Of je je (nieuwbouw)woning nu wilt voorzien van een strakke tuinafscheiding óf dat je een bedrijventerrein wilt omheinen: dubbelstaafmatten zie je tegenwoordig overal terug. Dit type hekwerk leent zich voor allerlei toepassingen en doeleinden. Kies de dikte, hoogte, breedte en kleur die je zoekt en bestel je dubbelstaafmat hekwerk vandaag nog!

 • Altijd een dubbelstaafmat naar wens
 • Eenvoudig zelf te monteren
 • De scherpste prijzen van Nederland

Stel jouw dubbelstaafmat hekwerk zelf samen

Heb je in ons standaardassortiment toch niet helemaal gevonden wat je zocht? Geen zorgen! Bij ons kun je je dubbelstaafmat hekwerk ook zélf samenstellen. Ontwerp jouw dubbelstaafmatten direct via onze configurator en vraag een vrijblijvende offerte aan voor inzicht in de prijs!

Ontwerp hier jouw hekwerk

Veelgestelde vragen

Welke dikte heb ik nodig: 6/5/6 of 8/6/8?

Welke dikte jouw nieuwe hekwerk dubbelstaafmat zou moeten hebben, dat is afhankelijk van je smaak, manier van gebruiken en budget. Waar draden van 8 bij 6 bij 8 millimeter een wat robuuster uiterlijk hebben, is een hekwerk met draden van 6 bij 5 bij 6 millimeter over het algemeen goedkoper. Wil je het hekwerk laten begroeien met een klimplant? Dan is 6/5/6 de beste keuze.

Is een dubbelstaafmat hekwerk eenvoudig te plaatsen?

Ieder dubbelstaafmat hekwerk van MT Hekwerken is eenvoudig zelf te plaatsen. Wij doen er namelijk alles aan dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken. De sloten in een dubbelstaafmat poort zijn bijvoorbeeld al kant-en-klaar en ook alle gaten boren we alvast voor. Bovendien kun je altijd onze plaatsingshandleiding raadplegen, die je stap voor stap door het proces heenleidt.

Welke soorten dubbelstaafmat hekwerken zijn er?

Dubbelstaafmatten zijn beschikbaar in verschillende hoogtes, zoals: 60cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm, 160 cm, 163 cm, 180 cm, 183 cm, 203 cm, en 243 cm. Ze zijn verkrijgbaar in twee varianten van draaddikte: 6/5/6 en 8/6/8 millimeter.

Wat te doen als je niet precies uitkomt qua breedte?

Geen zorgen! Het komt bijna nooit voor dat je precies uitkomt qua breedte. De matten kort je eenvoudig in met een ijzerzaag of slijptol, zodat je alsnog op de juiste breedte uitkomt. Let er dus wel op dat je het aantal matten dat je bestelt altijd naar bóven afrondt.

Wat is de levertijd van een dubbelstaafmat hekwerk?

Meestal ligt de levertijd van dubbelstaafmatten tussen de 3 en 10 werkdagen. Een dubbelstaafmat poort ontvang je vaak na 3 tot 18 dagen. Meer informatie over de actuele levertijd van dubbelstaafmat hekwerk lees je hier.

Hoeveel dubbelstaafmatten heb ik nodig?

Eén mat is standaard 2,5 centimeter breed. Om erachter te komen hoeveel dubbelstaafmatten jij nodig hebt voor jouw stuk grond:

 1. Meet je eerst hoelang het stuk is waarop het hekwerk komt te staan.
 2. Deel je dat getal door 2,5.
 3. Rond je de uitkomst af naar bóven; naar een rond getal. Kom je bijvoorbeeld op 7,3 uit? Dan heb je dus 8 matten nodig.

Lees voor meer informatie ons blog: hekwerk inmeten in 5 stappen

Hoe kies ik de hoogte van een dubbelstaafmat hekwerk?

De hoogte van het hekwerk hangt af van je specifieke behoeften. Voor extra beveiliging tegen inbraak kun je een hoger hekwerk kiezen, terwijl je voor een meer huiselijke omgeving wellicht een lagere hoogte verkiest. De beschikbare hoogtes variëren van 60 tot 243 centimeter.

Wat kost een hekwerk per meter?

De prijs van een dubbelstaafmat hekwerk wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de hoogte, breedte en draaddikte van de matten. Bij MT Hekwerken streven ze naar efficiëntie in productiekosten, wat resulteert in concurrerende prijzen. Om een exacte prijs te weten, wordt aangeraden een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Is een hekwerk gemakkelijk op maat te slijpen

Ja, het is mogelijk om een dubbelstaafmat hekwerk op maat te maken door het gebruik van een slijptol. Als de bestelde breedte niet precies overeenkomt, wordt aangeraden om naar boven af te ronden en vervolgens het hekwerk op maat te slijpen.

Wat is de ideale lengte voor de palen van het hekwerk dat ik wil installeren?

Voor de installatie van een dubbelstaafmat hekwerk is het noodzakelijk om twee eind-/beginpalen en tussenpalen te plaatsen, het is ook mogelijk een dubbelstaafmat hekwerk rechtstreeks tegen een muur te plaatsen. De tussenpalen worden tussen elke twee matten geplaatst. Al onze palen worden standaard met alle benodigde bevestiging materialen geleverd. Naast palen zijn er andere benodigdheden voor de installatie, zoals betonverankeringen voor extra stevigheid. De exacte lengte van de palen kan variëren afhankelijk van de hoogte van het hekwerk en de grondcondities. Standaard leveren wij palen die circa 80cm de grond in gaan voor een solide plaatsing.

 

Dubbelstaafmat: wat is dit voor hekwerk?

Kies je voor een dubbelstaafmat, dan ga je voor stevigheid en een lange levensduur. Dit type hekwerk – dat steeds bestaat uit twee horizontale staven en één verticale staaf daartussenin – heeft een constructie die staat als een huis. Door een harde windvlaag of hoosbui laat hij zich niet kisten en dankzij de verzinkte afwerking kan het hekwerk bovendien niet roesten. Waar een schutting van hout na verloop van tijd gaat rotten, heb je daar met deze verzinkte dubbelstaafmatten dus geen last van!

Dubbelstaafmatten: bieden veiligheid in iedere situatie

Júíst omdat dubbelstaafmatten bekendstaan om het stevige karakter, zijn dit erg populaire hekwerken op de markt. Want of je nu je bedrijfsterrein wil omheinen met een hekwerk dat een inbreker niet zomaar omver kan schoppen óf dat je een stevige tuinafscheiding wil zodat je je extra veilig voelt binnenshuis: een dubbelstaafmat hekwerk is voor allerlei toepassingen geschikt. Een dubbelstaaf mat biedt bescherming en veiligheid.

Andere plekken waar een dubbelstaafmat vaak te spotten valt zijn bijvoorbeeld:

 • Parkeerplaatsen
 • Sportvelden
 • Speelplaatsen
 • Scholen en kinderdagverblijven
 • Overheidsgebouwen
 • Nieuwbouw wijken

Moderne en strakke uitstraling

Of zo’n robuust hekwerk er nog wel stijlvol uitziet? Natuurlijk valt over smaak niet te twisten. Maar het is niet voor niks dat het dubbelstaafmat hekwerk zo vaak gekocht wordt. Veel mensen loven het hekwerk dubbelstaafmat om zijn strakke en moderne uitstraling. Bovendien fijn: je kiest voor een poedercoating/kleur die jij mooi vindt. Groen, grijs of een dubbelstaafmat hekwerk zwart.

Keuze in dubbelstaafmatten

Of zo’n robuust hekwerk er nog wel stijlvol uitziet? Natuurlijk valt over smaak niet te twisten, het is niet voor niks dat het dubbelstaafmat hekwerk zo vaak gekocht wordt. Veel mensen loven het hekwerk dubbelstaafmat om zijn strakke en moderne uitstraling. Bovendien fijn: je kiest voor een poedercoating/kleur die jij mooi vindt. Groen, grijs of een dubbelstaafmat hekwerk zwart. Naast kleur is ons dubbelstaafmat hekwerk beschikbaar in verschillende hoogtes, waardoor jij het hekwerk precies aan kan passen aan jouw woning, tuin en wensen. De beschikbare hoogtes van alle type staafmatten zijn zoals onder weergegeven:

 • 80 cm
 • 100 cm
 • 120 cm
 • 140 cm
 • 160 cm
 • 163 cm
 • 180 cm
 • 183 cm
 • 200 cm
 • 203 cm

Heb je in ons standaardassortiment toch niet helemaal gevonden wat je zocht? Geen zorgen! Bij ons kun je je dubbelstaafmat hekwerk ook zélf samenstellen. Ontwerp jouw dubbelstaafmatten direct via onze configurator en vraag een vrijblijvende offerte aan voor inzicht in de prijs.

Hekwerk dubbelstaafmat: kies de maat die je nodig hebt

Hoog of laag. Dikke draden of wat dunner. Bij MT Hekwerken koop je jouw dubbelstaafmatten in een maat naar wens.

1. De hoogte: van 60 tot 243 centimeter

Wil je een hoog hekwerk waar geen inbreker overheen kan? Of zoek je een dubbelstaafmat als omheining van je voortuin en houd je het graag wat gezelliger? Je kiest uit een hoogte tussen de 60 en 243 centimeter.

2. Breedte: rond het aantal naar boven af

Een mat is standaard 2,5 meter breed. De kans dat je precies uitkomt qua breedte is klein. Rond het aantal matten dat je bestelt daarom altijd naar bóven af en kort de dubbelstaafmat hierna tot de gewenste breedte in met een ijzerzaag of slijptol.

3. Dikte draden: 8/6/8 of 6/5/6

In ons assortiment vind je twee verschillende soorten. Een dubbelstaafmat 6/5/6  en een dubbelstaafmat 8/6/8. Dit zijn dubbelstaafmatten met draden van 6 bij 5 bij 6 millimeter dik óf met draden met een dikte van 8 bij 6 bij 8 millimeter.

Kies de dikte die jij mooi vindt en die praktisch is in jouw situatie. Wil je er bijvoorbeeld een klimplant tegenaan laten groeien? Dan kun je het best kiezen voor de 6/5/6-variant. Voor vrijblijvend advies of vragen, kun je altijd contact met ons opnemen.

Benodigdheden dubbelstaafmatten plaatsen

Een dubbelstaafmat blijft natuurlijk niet zomaar uit zichzelf staan. Voor de stevigheid dien je na iedere mat een paal te plaatsen. Denk er daarom aan dat je:

 • Twee eind-/beginpalen aanschaft. Deze plaats je aan het begin en aan het eind van het hekwerk.
 • Tussenpalen koopt. Tussen 2 matten dient altijd een tussenpaal te staan.
 • De juiste bevestigingssets aanschaft. Die heb je nodig om een mat en een paal aan elkaar vast te maken.

Naast het plaatsen van palen zijn er nog een aantal producten die noodzakelijk zijn, tijdens het plaatsen van een dubbelstaafmat hekwerk. We leveren standaard alle juiste bevestiging materialen mee met al onze palen, zo weet je zeker de juiste materialen in huis te hebben om jou dubbelstaafmat hekwerk te plaatsen.

De juiste onderdelen bestellen? Bekijk hier onze dubbelstaafmat hekwerk onderdelen.

Dubbelstaafmat hekwerk monteren

Het installeren van een dubbelstaaf hekwerk is een klus die je zelf kunt doen. Bij MT Hekwerken streven we ernaar om het plaatsen van een hekwerk zo eenvoudig mogelijk te maken voor onze klanten. Onze dubbelstaafmat hekwerken zijn zorgvuldig ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak en eenvoudige installatie. We nemen veel werk uit handen door voorbereidend werk te verrichten, zoals het boren van alle benodigde gaten en het voorbereiden van de sloten in alle poorten. Daarnaast is het goed om met de volgende aspecten rekening te houden:

 • Zorg voor de juiste gereedschappen: Voor een nauwkeurige en efficiënte plaatsing van het hekwerk zijn bepaalde gereedschappen essentieel. Denk aan een waterpas om ervoor te zorgen dat het hekwerk recht staat, een slijptol voor het op maat maken van hekwerkpanelen, en een spade, meetlint en touw voor het markeren van de locatie en het graven van eventuele gaten.
 • Overweeg betonverankering: Als je het hekwerk stevig wilt verankeren, kan het gebruik van beton een goede optie zijn. Vooral bij dubbelstaafmat poorten raden we betonmortel aan.
 • Raadpleeg de online handleiding: Bij MT Hekwerken wordt bij de aankoop van je dubbelstaafmat hekwerk geen handleiding meegeleverd, deze is online te vinden. Neem de tijd om deze handleiding grondig door te nemen voordat je aan de installatie begint. Het biedt waardevolle instructies en tips voor een stralend dubbelstaafmat hekwerk.
 • Veiligheid voorop: Vergeet niet om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens het installatieproces. Draag geschikte beschermende kleding en gebruik gereedschap volgens de voorschriften van de fabrikant.

Om de juiste afmeting te bepalen en het hekwerk te plaatsen hebben we twee blogs die je hierbij verder helpen:

Dubbelstaafmat hekwerk prijs

Welk dubbelstaafmat hekwerk je ook uiteindelijk precies koopt: bij MT Hekwerken profiteer je hoe dan ook van een superscherpe prijs. De focus in onze werkwijze ligt op efficiëntie. We houden de productiekosten laag en we kunnen de hekken die van de allerhoogste kwaliteit zijn, daarom aanbieden voor een gunstig tarief!

Bovendien fijn: omdat het monteren van onze dubbelstaafmathekwerken supereenvoudig is, hoef je dit niet uit te besteden. Ook dát laat jou dus besparen op de kosten. Benieuwd naar de exacte prijs van het dubbelstaafmat hekwerk? Vraag vrijblijvend een offerte aan of stel jouw dubbelstaafmat hekwerk samen via onze configurator!

Dubbelstaafmat hekwerk van MT Hekwerken

MT Hekwerken is gespecialiseerd in hekwerken en is daarmee de beste keuze als het gaat om het selecteren van jouw tuinafscheiding. Wij staan klaar om je te adviseren over ons uitgebreide assortiment tuinafscheidingen, variërend van composietschuttingen tot spijlen hekwerken. Is een dubbelstaafmat hekwerk de ideale optie voor jouw tuin? Bereken nu snel en gemakkelijk wat je exact nodig hebt voor jouw tuin. Bij MT Hekwerken zorgen we er altijd voor dat je het beste dubbelstaafmatten hekwerk van topkwaliteit krijgt voor de beste prijs. Zo kun je gegarandeerd vele jaren genieten van jouw nieuwe tuinafscheiding. Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vrijblijvend advies ontvangen van een specialist?

Bestel vandaag nog jouw dubbelstaafmathek en transformeer je tuin of (bedrijfs)terrein in een fraai afgebakend gebied! Of je nu op zoek bent naar een strakke en moderne uitstraling of eerder een klassieke en sierlijke omheining, bij MT Hekwerken hebben we de perfecte oplossing voor jou. Twijfel je nog welke dubbelstaafmat het beste bij jouw specifieke situatie en behoeften past? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze ervaren experts staan klaar om je te voorzien van deskundig advies en om al je vragen te beantwoorden. Zo kun je met vertrouwen de juiste keuze maken voor jouw tuin of terrein.