Spijlenhekwerk

Met een spijlenhekwerk om je (bedrijfs)pand of huis zijn jouw eigendommen veilig! De robuuste spijlen bieden bescherming én creëren tegelijkertijd een stoer, strak plaatje. Selecteer de maat, de soort afwerking en de kleur die je zoekt en bestel jouw spijlenhek vandaag nog!

 • Altijd een spijlenhekwerk naar wens
 • Eenvoudig zelf te monteren
 • Premium kwaliteit

Jouw spijlenhekwerk liever zelf samenstellen?

Kun je het spijlenhekwerk dat je zoekt tóch nog niet helemaal vinden in ons standaardassortiment? Laat jouw specifieke wensen – zoals een bepaalde kleur of afwijkende afmetingen – weten in ons offerteformulier en laat je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden!

Ook als je méér dan 75 meter spijlenhekwerk of meer dan 35 stuks nodig hebt en wilt profiteren van scherpe prijzen vul je ons offerteformulier in. Vaak schaf je je spijlenhek dan namelijk extra voordelig aan!

Vul vrijblijvend offerteformulier in

spijlenhekwerk-mt-hekwerken

Veelgestelde vragen

Is een spijlenhekwerk zowel geschikt voor zakelijk gebruik als voor particulier gebruik?

Jazeker! Spijlenhekwerken kunnen zowel een zakelijke bestemming hebben, als een privébestemming. Je ziet dit type hekwerk bijvoorbeeld terug rondom:

 • Bedrijfspanden
 • Tuinen
 • Scholen
 • Speelplaatsen
 • Parkeerterreinen
Krijg ik korting bij een grote afname?

Ja, bij grote afnames van een spijlenhekwerk kom je in aanmerking voor korting. Dit geldt bij een afname van meer dan 75 meter of bij meer dan 35 stuks. Neem contact met ons op en laat je informeren over jouw voordeel.

Kan ik de spijlen poort/het spijlenhek zelf plaatsen?

Een spijlenhek en spijlen poort van MT Hekwerken is eenvoudig zelf te plaatsen. Wij maken dit zo makkelijk mogelijk voor je. Zo boren we alle gaten alvast van tevoren en leveren we kant-en-klare sloten. Bovendien ontvang je een superhandige plaatsingshandleiding die jou stap voor stap door het montageproces leidt.

Adviseren jullie beton te gebruiken voor de palen?

Ja, wij adviseren om beton te gebruiken bij het monteren van de palen van het spijlenhekwerk. Het beton dat hiervoor geschikt is vind je op deze pagina.

Wat als ik niet exact uitkom op een breedte van 2,2 meter?

Eén vak is standaard 2,2 meter breed. Het komt echter bijna nooit voor dat je precies uitkomt qua breedte. Rond het aantal vakken dat je nodig hebt daarom altijd af naar bóven en kort het hekwerk tot de gewenste breedte in met een ijzerzaag of slijptol.

 

Spijlenhek: robuust, strak en inbraakwerend

Een spijlenhek – ook wel industriehekwerk genoemd – scoort punten op meerdere vlakken. Niet alleen is dit type hekwerk populair om zijn stoere, robuuste uiterlijk. Ook als het gaat om bescherming heb je aan een spijlenhekwerk een goede.

Door de verticale spijlen kun je je voeten nergens op plaatsen en over dit hek heen klimmen is dan ook voor inbrekers een lastige opgave. Bovendien hebben sommige spijlenhekwerken punten aan de bovenkant, wat een inbraakpoging nog eens extra onaantrekkelijk maakt. Met een spijlen poort en hek weet je dus zeker: je eigendommen zijn veilig!

Doorlopend, glad of met punt: wat past bij jou?

Spijlenhekken komen in diverse soorten en varianten. Waar ze bijvoorbeeld van elkaar in verschillen is de afwerking aan de bovenkant. Je kunt gaan voor:

 • Een gladde bovenkant. Hierbij steken de verticale spijlen niet boven de horizontale buis uit. Dat geeft een ietwat zachte, vriendelijke uitstraling én dit is een goede keuze als er vaak kinderen in de buurt zijn.
 • Doorlopende spijlen aan de bovenkant. Hierbij lopen de spijlen na de horizontale buis door in een rechte lijn.
 • Punten aan de bovenkant. Hierbij lopen de spijlen tot de horizontale buis én hebben de spijlen punten aan de bovenkant. Dit zorgt voor een extra robuust plaatje en daarbij beschermt het nóg beter tegen inbraak.

Spijlenhekwerken: selecteer de maat die je nodig hebt

Zoek je een spijlenhekwerk dat superhoog is en waar inbrekers écht niet zomaar overheen kunnen klimmen? Of zoek je een spijlenhek dat iets lager en toegankelijker is, bijvoorbeeld omdat je hem in je tuin gaat plaatsen? Bij MT Hekwerken kies je een gewenste hoogte tussen de 80 en 250 centimeter. De spijlen zijn standaard 25 millimeter dik en één vak heeft een standaardbreedte van 220 centimeter.

Kom je niet precies uit qua breedte? Rond het aantal vakken dat je nodig hebt altijd af naar bóven en kort het laatste vak vervolgens – met een slijptol of ijzerzaag – eenvoudig in tot de juiste breedte.

Lange levensduur en geen roestvorming

Voor welk industriehekwerk je uiteindelijk ook precies gaat, één ding is zeker: hij blijft superlang mooi. Al onze hekken worden namelijk Thermisch verzinkt tegen roest. Harde regenbui? Of extreme vrieskou? Jouw spijlenhek blijft er altijd mooi bijstaan. Daarbij leuk is dat je voor een poedercoating/kleur naar wens kiest. Groen, grijs of zwart. Andere kleuren zijn ook mogelijk op aanvraag.

Scoor direct een bijpassende spijlen poort

Wat is nu een hekwerk zonder poort? Bij MT Hekwerken vind je diverse spijlen poorten. Enkele of dubbele spijlenpoorten. Hoog of laag. En met een gladde afwerking, of met doorlopende spijlen (met of zonder punt). Selecteer de spijlen poort die jij mooi vindt en scoor hem direct!

Onmisbaar voor montage: de juiste palen

Het industriehekwerk en/of de poort gevonden die je zocht? Dan rest je nog één ding: de juiste palen aanschaffen. Zonder palen blijft je hek namelijk niet staan. Wat je nodig hebt:

 • Twee eind-/beginpalen. Die plaats je aan het begin en aan het eind van het hekwerk.
 • Tussenpalen. Tussen twee vakken die recht naast elkaar staan dient altijd een tussenpaal te staan.
 • Hoekpalen. Heb je een hoek in je hekwerk (en staan 2 vakken dus niet recht naast elkaar)? Dan dien je daar een hoekpaal tussen te plaatsen.

Koop jouw spijlenhek voor een superscherpe prijs

Wist je al dat je bij MT Hekwerken profiteert van een superscherpe prijs? Omdat de focus bij ons ligt op efficiënt werken, weten we de productiekosten laag te houden. Hierdoor koop jij het hekwerk al tegen een laag tarief!

Daarbij is de kwaliteit van onze hekwerken superhoog én zorgen we ervoor dat montage zo eenvoudig mogelijk is. Alle gaten boren we bijvoorbeeld alvast voor, sloten worden kant-en-klaar geleverd en je ontvangt een uitgebreide montagehandleiding. Het plaatsen van het hekwerk hoef je dus niet uit te besteden en ook dát laat je besparen op de kosten!

Meer dan 35 stuks nodig? Dan profiteer je vaak ook nog eens van korting! Neem contact met ons op om te ontdekken welk voordeel jij hebt.

Vrijblijvend advies ontvangen van een expert?

Wil jij een spijlenhekwerk kopen, maar twijfel je nog over wat de beste keuze is voor jou? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat je adviseren! Onze specialisten helpen je graag.