.

De standaard hoogte 

De standaardhoogte voor dubbelstaafmat hekwerk varieert meestal tussen 100 centimeter en 200 centimeter. Deze hoogteopties zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals het omheinen van tuinen, speelplaatsen, bedrijfsterreinen en meer. De keuze voor de standaardhoogte hangt af van het beoogde gebruik en de gewenste esthetiek. 

Lage hoogteopties 

  1. 100 Centimeter: Hekwerk met een hoogte van 100 centimeter is ideaal voor situaties waar privacy minder belangrijk is en waar je een open en uitnodigende uitstraling wilt behouden. Het wordt vaak gebruikt rondom voortuinen en om bloemperken af te bakenen. 
  1. 120 Centimeter: Een hoogte van 120 centimeter biedt iets meer privacy dan 100 centimeter, terwijl het toch een gevoel van openheid behoudt. Het is geschikt voor gebieden waar je een lichte barrière wilt zonder het zicht volledig te blokkeren. 

Gemiddelde hoogteopties 

  1. 150 Centimeter: Dit is een populaire hoogte voor dubbelstaafmat hekwerk, omdat het een goede balans biedt tussen privacy en zichtbaarheid. Het is geschikt voor het afbakenen van achtertuinen en terreinen waar privacy belangrijk is zonder volledige isolatie. 
  1. 160 Centimeter: Net iets hoger dan 150 centimeter, biedt deze hoogte een iets grotere mate van privacy. Het is geschikt voor tuinen en binnenplaatsen waar je wat meer afzondering wilt. 

Hoge hoogteopties 

  1. 180 Centimeter: Als je maximale privacy en veiligheid wilt, is een hoogte van 180 centimeter een uitstekende keuze. Het wordt vaak gebruikt rondom bedrijfspanden, opslagplaatsen en andere locaties waar beveiliging een topprioriteit is. 
  1. 200 Centimeter: Deze hoogte biedt de hoogste mate van privacy en is geschikt voor situaties waar volledige isolatie gewenst is. Het wordt vaak gebruikt bij woningen met zwembaden of voor het creëren van geluidsbarrières. 

Het kiezen van de Juiste Hoogte 

Bij het kiezen van de juiste hoogte voor je dubbelstaafmat hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren: 

  • Doel: Bepaal waarvoor je het hekwerk nodig hebt. Is het voornamelijk voor privacy, beveiliging, of esthetische doeleinden? 
  • Omgeving: Overweeg de omgeving waarin het hekwerk zal worden geplaatst. Past de hoogte bij de omliggende gebouwen en landschappen? 
  • Wettelijke Voorschriften: Controleer of er wettelijke voorschriften zijn met betrekking tot hekwerken in jouw regio. Soms zijn er hoogtelimieten die moeten worden nageleefd. 
  • Persoonlijke Voorkeur: Jouw persoonlijke voorkeur en esthetische smaak spelen ook een rol bij het kiezen van de hoogte. 

Wil je advies op Maat? 

Heb je nog steeds vragen over het kiezen van de juiste hoogte voor dubbelstaafmat hekwerk? Neem gerust contact op met de specialisten van MT Hekwerken. Wij staan klaar om je te voorzien van passend advies en de perfecte oplossing voor jouw hekwerkbehoeften.