.

Klimplant: hekwerk dubbelstaafmat

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een dubbelstaafmat is het meest geschikt om te laten begroeien. Dit type hekwerk bestaat uit twee horizontale stalen staven en één verticale. Een dubbelstaafmat heeft dankzij deze constructie een zeer stevig karakter. Voor een klimplant is dit hekwerk dan ook een fijn oppervlak om tegenaan te groeien.

Het juiste materiaal

Bovendien is het materiaal waaruit een dubbelstaafmat bestaat erg geschikt voor de groei van klimplanten. De staven van dit hek zijn verzinkt en voorzien van een poedercoat. Dit zorgt ervoor dat ze niet kunnen roesten en tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Klimplanten kunnen goed hechten aan dit materiaal. Daarnaast zullen ze, doordat er geen roest of vocht achterblijft op het hek, niet snel gaan schimmelen.

Openingen hek: voor klimplanten ideaal

Ook is een dubbelstaafmat een geschikt hekwerk voor klimplanten vanwege de openingen die het heeft. Planten hebben hierdoor de ruimte om te groeien. Bovendien zorgen de openingen ervoor dat je door het hek heen kunt blijven kijken. Dit geeft je tuin of terrein een open karakter.

Spijlen hekwerk voor klimplanten mogelijk?

Wil je klimplanten laten groeien op een spijlenhekwerk? Dat is mogelijk, maar zeker niet aan te raden. De constructie en het materiaal van dit type hek leent zich hier simpelweg een stuk minder goed voor. De garantie dat jouw klimplant zich van zijn beste kant laat zien, is er hierdoor niet.

Dubbelstaafmat aanschaffen: waarop letten?

Bij het kopen van een hekwerk voor een klimop, passiebloem of een andere klimplant, dien je niet alleen een keuze te maken over het type hekwerk. Ook is het van belang rekening te houden met de afmetingen. Voor welke afmetingen je het best kunt gaan, is afhankelijk van hoe groot je tuin of terrein is en van hoeveel klimplanten je wil. We raden aan om ongeveer drie klimplanten per meter hek te plaatsen.

Andere hekdecoratie?

Wil jij je dubbelstaafmaat hekwerk decoreren, maar is een klimplant toch niet helemaal jouw ding? Wellicht is een vlechtband dan iets voor jou. Dit is een kunststof rol die je eenvoudig tussen de staven van het hek vlecht. Wij bieden vlechtbanden in verschillende kleuren, zodat er altijd iets naar jouw smaak tussen zit.

Je poort decoreren: klimplant of vlechtband?

Zo’n vlechtband komt tevens goed van pas als je jouw dubbelstaafmat poort dicht wil maken voor privacy. Een klimplant tegen een poort aan laten groeien is namelijk niet altijd een succes. Een mooie vlechtband biedt in dit geval uitkomst. Leuk is om te spelen met hoe je de klimplanten en vlechtbanden tot elkaar laat verhouden. Je kunt bijvoorbeeld je gehele hekwerk bedekken met klimplanten en enkel je poort voorzien van vlechtband. Maar ook zou je ze elkaar kunnen laten afwisselen.

Klimplanten: hekwerk kopen met de beste service

Ben je erover uit welk type hekwerk voor klimplanten je gaat kopen? Mooi! Doe jouw favoriet snel in je digitale winkelband en dan gaan wij voor je aan de slag. Alle materialen verpakken we met zorg, zodat ze onbeschadigd geleverd worden. Ben je nog op zoek naar een klimplant? Ook die bestel je eenvoudig bij ons! Bekijk hier meer over onze klimplant.

Kamp je nog met vragen? Of zou je wel wat advies willen over welk hek geschikt is voor jouw tuin of terrein? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag.