.

Hekwerk plaatsen: eenvoudig en simpel

Het kan een drempel zijn als je zelf het idee hebt dat je niet zo handig bent. Toch hoef je je daar geen zorgen om te maken. Een hekwerk plaatsen van MT Hekwerken is een fluitje van een cent. Al onze hekwerken zijn goed zelf te plaatsen. Bovendien doen we er alles aan om dit zo eenvoudig mogelijk voor je te maken. We maken alle sloten klaar voor gebruik en boren de gaten voor. Zo hoef je enkel het hek neer te zetten en kun je deze vervolgens eenvoudig installeren. Bovendien kun je altijd gebruik maken van de handleiding die we bij ieder hekwerk meeleveren. Een hek plaatsen is nog nooit zo simpel geweest. Zo kun je dus veel kosten besparen bij de plaatsing.

Voor montage handleidingen kun je terecht bij de producten in onze webshop. Als er een montage handleiding beschikbaar is kan je deze downloaden onder het kopje downloads.

Hoe ga je te werk bij een hekwerk plaatsen?

Als je wilt beginnen met het plaatsen van een hekwerk, ga je als volgt aan de slag.

1. Voorbereiding van het hekwerk

Je begint met het bepalen van het startpunt. We raden je aan om bij een vast punt te beginnen, bijvoorbeeld bij een muur. Let wel op dat de grond zoveel mogelijk van gelijke hoogte is. Vervolgens kun je het hekwerk gaan uitlijnen. Dit betekent: leg de weg uit in de richting waar het hekwerk geplaatst gaat worden. Op deze plek zul je het hekwerk gaan plaatsen. Zorg wel dat zich hier geen obstakels bevinden die voor problemen kunnen zorgen. Maak de weg helemaal vrij voor het hekwerk.

Vervolgens meet je de afstand tussen de palen (maximaal 2,5 meter). Hier kun je de palen klaar leggen.

2. Hekwerk plaatsen

Maak een gat in de grond voor de eerste paal en plaats deze in het gat. Controleer altijd goed of de paal recht staat. Je kunt dit eenvoudig doen met een waterpas. Wil je zeker weten dat de palen stevig blijven staan? Dan kun je dit opvullen met beton. Plaats de volgende paal in een rechte lijn op de juiste afstand, wanneer je twee palen hebt staan kan de paalkap op de palen. Wij leveren altijd paalkappen met een haak zodat je eenvoudig de dubbelstaafmat in de haken kunt hangen. Het enige wat nog moet gebeuren is de beugels vast schroeven, je draait eenvoudig de moer op de bout. Dit proces herhaal je bij alle palen. (we adviseren dus te plaatsen van paal naar mat naar paal, zo weet je zeker dat alle palen op de juiste afstand staan).

Wil jij je hekwerk compleet maken?

Bij MT Hekwerken vind je allerlei onderdelen om het hekwerk plaatsen eenvoudiger te maken. Om de afwerking optimaal te maken, bieden we talloze producten aan die het uiterlijk van het hekwerk naar wens maken of stevig in de grond zetten. Denk bijvoorbeeld aan:

Bekijk onze hekwerk onderdelen

 

Hekwerk tuin plaatsen

Of je nu een hekwerk tuin wilt plaatsen of op zoek bent naar een oplossing voor jouw bedrijfsterrein: wij hebben het juiste hekwerk voor zowel grote als kleine projecten. Wij bereiden het hek plaatsen volledig voor, zodat je dit enkel hoeft te installeren. Mocht je vragen hebben over het plaatsen hekwerk? Neem gerust contact met ons op of download de extra handleiding van jouw product. Van spijlen hekwerken tot een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen: bij ons vind je het allemaal.

Hekwerk plaatsen bij MT hekwerken

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat je het hekwerk eenvoudig zelf kunt plaatsen. Daarom maken we het proces zo simpel mogelijk. We zorgen voor het voorwerk, waardoor het vervolg nog maar een beperkt deel van je tijd vergt. Kan je toch iets niet vinden? Heb je moeite met de installatie of ben je alles behalve technisch? Wij helpen je graag verder! Neem contact op met onze specialisten voor het plaatsen van het hekwerk en neem de instructies door. Of je nu op zoek bent naar extra bevestigingsmateriaal of een vlechtband: bij ons ga je het vinden.

Bekijk ons assortiment