Composiet schuttingen

Composietschuttingen winnen snel aan populariteit, en dat is niet voor niets. Deze tweede generatie composietschuttingen is van extreem hoge kwaliteit. De schuttingplanken bestaan uit een combinatie van gerecycled plastic en houtvezels. Dankzij de co-extrusiebeschermlaag in combinatie met de aluminium palen creëer je een kunststof schutting die zowel milieuvriendelijk geproduceerd is als duurzaam geplaatst wordt, voor een zeer lange onderhoudsvrije levensduur. Wij kunnen niet wachten je net zo enthousiast te maken over onze composiet schuttingen zoals wij dat zijn!

  • Scherpste prijzen van Nederland
  • Extreem duurzame schuttingen
  • Uitsluitend de allerbeste kwaliteit

Filter producten

Veelgestelde vragen

Wat is een composiet schutting?

Een composiet schutting, ook wel kunststof schutting genoemd, is een schutting die gemaakt wordt vanuit houtvezels en kunststof. Deze combinatie is extreem duurzaam en behoudt toch de hout-look. Niet voor niets neemt een composiet schutting snel aan populariteit toe.

Wat is een Co-extrusion composiet schutting?

Een belangrijk kenmerk van een hoge kwaliteit composiet schutting is de co-extrusion beschermlaag. Dit is een extra laag die water opnamen voorkomt en extra beschermt tegen UV-straling. Hierdoor gaat je composiet schutting dus een stuk langer mee.

Is een Composiet schutting plaatsen moeilijk?

De plaatsing van een composiet schutting gaat in eenvoudige stappen. Je plaatst twee palen, tussen deze twee aluminium palen worden de composiet planken geschoven. Je kunt hierdoor zelf jouw hoogte bepalen. Staan twee palen goed, dan ga je verder naar de volgende en schuif je de volgende planken er tussen. Alles stap voor stap wat het eenvoudig maakt.

Wat is een wpc of kunststof schutting?

Er worden meerdere termen gebruikt voor composiet schuttingen. In de basis wordt hiermee het zelfde materiaal bedoelt. Controleer wel altijd of de composiet planken zijn voorzien van een co-extrusion beschermlaag en hoe dik de planken zijn. De planken die wij leveren zijn 2,5cm dik.

Waarom zijn jullie prijzen veel lager dan concurrenten?

Simpel, wij zijn direct importeur en kopen zeer groot in. Hierdoor houden we onze kosten zo laag mogelijk en dit merk je in onze verkoop prijzen.

Wat heb ik nodig om een schutting te plaatsen?

Je hebt een combinatie van onze aluminium palen en schuttingen nodig. Voorbeeld: je hebt een schutting van 10 meter nodig. Je deelt dit aantal door 1,8 (een schutting sectie). De uitkomst hiervan rond je naar boven af. Voor een complete schutting van 10 meter zijn dus 6 panelen en 7 palen nodig

.

Wat heb ik nodig voor een complete composiet schutting?

Voor de plaatsing van een complete composiet schutting combineer je simpelweg de schutting panelen met onze aluminium palen. Onderstaand een voorbeeld: Stel je hebt een composiet schutting van 10 meter nodig. Je deelt dit aantal door 1,8 meter (een schutting sectie). De uitkomst hiervan rond je naar boven af. De schutting is eenvoudig in te korten. Voor 10 meter heb je dus 6 panelen nodig. Voor 6 panelen zijn 7 palen nodig omdat we met een paal beginnen en eindigen. Voor een complete composiet schutting van 10 meter heb je dus 6 panelen en 7 palen nodig. De materialen worden helemaal compleet geleverd.

Daarnaast maak je het helemaal compleet met een van onze composiet tuindeuren.

 

Composiet schutting of kunststof schutting: koning in duurzaamheid

Een composiet schutting of wpc-schutting ook wel eens genoemd is de koning in duurzaam privacy creëren. De schutting wordt opgebouwd uit composiet planken die tussen de zeer sterker aluminium palen worden geplaatst. Door dit systeem creëer je direct privacy en is de plaatsing zeer goed zelf uit te voeren. Een composiet plank bestaat uit gerecycled plastic in combinatie met houtvezels. Deze combinatie van materialen zorgen voor een warme hout-look met de duurzame voordelen van kunststof. De planken zijn voorzien van een co-extrusion beschermlaag die de planken UV en water bestendig maken. Dit vergroot de levensduur enorm! Een kunststof schutting wordt dus zowel milieu vriendelijk geproduceerd als duurzaam geplaatst voor een zeer lange levensduur.

Composiet schutting tegen de beste prijzen

Een composiet óf kunststof schutting heeft vele voordelen. Een nadeel wat veelal wordt gegeven is de hogere aanschafprijs. In theorie is een kunststof schutting bij aanschaf iets duurder dan veelal goedkopere hout schuttingen. In de praktijk ben je doordat de schutting onderhoudsvrij is en een veel langere levensduur heeft een stuk goedkoper uit met een composiet schutting. Wij zijn direct importeur en groothandel. Wij kopen groot in en dat voordeel zie je in onze prijzen. Momenteel is het zo dat een composiet/ kunststof schutting maar een fractie duurder is dan een houten schutting door onze extreem scherpe prijzen.

Plaatsen van een Composiet schutting

Een composiet schutting is een modulair systeem. Deze bestaat uit de aluminium palen in combinatie met composiet planken. Je plaatst twee palen, dit wordt eenvoudig met de onder rail die we leveren die de juiste lengte heeft. Vervolgens zijn composiet planken eenvoudig tussen de twee palen te schuiven. Hierdoor ben je vrij zelf de juiste hoogte te bepalen. Je kunt eenvoudig een extra plank toevoegen. De palen die we leveren zijn 280cm lang en kunnen daardoor dus altijd voldoende de grond in.

Advies op maat voor jouw ideale composiet schutting

Bij MT Hekwerken begrijpen we dat het kiezen van de juiste composiet schutting een belangrijke beslissing is. Ons toegewijde team staat klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte oplossing voor jouw behoeften.

Of je nu op zoek bent naar extra privacy, duurzaamheid of een aantrekkelijk uiterlijk, wij bieden advies op maat om ervoor te zorgen dat jouw schutting aan al je wensen voldoet. We begrijpen dat elke situatie anders is, en we staan klaar om je te helpen de juiste keuzes te maken. We zorgen er altijd voor dat je alles hebt wat je nodig hebt voor een succesvolle plaatsing.

Heb je nog vragen? Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe een composiet schutting van MT Hekwerken jouw buitenruimte kan transformeren.

Benieuwd naar onze andere hekwerk mogelijkheden? Bekijk dan ook eens onze andere hekwerk producten zoals dubbelstaafmat hekwerk.