Het dubbelstaafmat hekwerk in een notendop

Voordat we dieper ingaan op de combinatiemogelijkheden, laten we eerst eens bekijken wat een dubbelstaafmat hekwerk precies is. Deze robuuste omheining, gemaakt van massieve stalen draden, staat bekend om zijn duurzaamheid en sterkte. De term ‘dubbelstaafmat’ verwijst naar het feit dat het hekwerk is opgebouwd uit horizontale en verticale staven die aan elkaar zijn gelast, waardoor een stevig geheel ontstaat. Hierdoor is het hekwerk ideaal voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Verschillende soorten poorten en deuren

Nu we een basisbegrip hebben van dubbelstaafmat hekwerk, laten we eens kijken naar de verschillende soorten poorten en deuren die je kunt combineren met dit type hekwerk.

1. Enkele draaipoort
Een enkele draaipoort is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een eenvoudige, functionele toegangsoplossing. Deze poorten openen naar binnen of naar buiten, afhankelijk van je voorkeur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes, zodat je de juiste maat kunt kiezen voor je hekwerk.

2. Dubbele draaipoort
Voor bredere doorgangen is een dubbele draaipoort een ideale optie. Deze poorten bestaan uit twee delen die in het midden opengaan. Ze bieden niet alleen een ruimere doorgang, maar voegen ook een esthetische symmetrie toe aan je hekwerk.

3. Schuifpoort
Een schuifpoort is perfect als ruimte beperkt is langs de doorgang. Deze poorten schuiven zijwaarts en nemen geen extra ruimte in beslag achter het hekwerk. Ze zijn verkrijgbaar in handmatige en geautomatiseerde varianten, voor extra gemak.

4. Looppoort
Een looppoort is een kleine deur die je gemakkelijk kunt openen om te voet door te gaan zonder de hele poort te hoeven openen. Ze zijn handig voor dagelijks gebruik en kunnen worden geïnstalleerd in combinatie met grotere poorten voor toegang te voet.

Bereken hoeveel je nodig hebt

Nu je bekend bent met de verschillende poortopties, laten we eens kijken hoe je kunt berekenen hoeveel dubbelstaafmat hekwerk en poorten je nodig hebt voor een bepaalde lengte. Het is belangrijk om nauwkeurige metingen te hebben om onnodige kosten te vermijden.

  1. Meet de lengte: Meet de lengte van het gebied waar je het hekwerk wilt installeren. Noteer deze meting in meters.
  2. Bepaal de poortbreedte: Kies de juiste poort(en) en bepaal de breedte. Voeg deze breedte toe aan de totale lengte voor een nauwkeurige berekening.
  3. Voeg wat extra toe: Voeg een kleine marge toe voor eventuele onvoorziene omstandigheden.
  4. Bereken het aantal panelen: Deel de totale lengte door de breedte van een enkel paneel dubbelstaafmat hekwerk. Dit geeft je het benodigde aantal panelen.
  5. Verdere aanpassingen: Als je hoeken hebt of de lijn van het hekwerk onderbreekt, pas dan de berekening dienovereenkomstig aan.

Deskundig advies en hulp

Bij MT Hekwerken begrijpen we dat het kiezen van het juiste hekwerk en poorten een belangrijke beslissing is. Daarom staan onze deskundige medewerkers klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Of je nu op zoek bent naar advies over het juiste type poort, hulp nodig hebt bij het berekenen van de hoeveelheid hekwerk, of wilt weten hoe je het hekwerk zelf kunt installeren, wij zijn er om je te begeleiden.