1. Kies voor een hekwerk of schutting met klimplant

Heb je een hekwerk of (open) schutting in je tuin, dan kun je ervoor kiezen hier een klimplant tegenaan te laten groeien. Niet alleen maak je je tuinafscheiding hiermee blikdicht. Ook creëer je een prachtig, groen natuurfestijn. Een win-winsituatie dus!

Met name het dubbelstaafmat hekwerk is een goede optie om klimplanten tegenaan te laten groeien. Dit hek is superstevig en dankzij het gepoedercoate materiaal is het tegen alle weersomstandigheden bestand. Onze klimplanten kunnen zich hierdoor goed hechten en doordat er geen vocht en roest achterblijft op het hek, schimmelt de klimplant niet snel.

2. Decoreer jouw dubbelstaafmathek met een vlechtband

Heb je een dubbelstaafmathekwerk, maar is zo’n groene klimplant niet helemaal jouw ding? Een goede tip om inkijk in je tuin te verminderen is dan om je hek te decoreren met een vlechtband. Oftewel: een kunststof rol die je tussen de staven van het hek vlecht. Dit ziet er leuk uit én creëert snel de nodige privacy. Je kunt ervoor kiezen alles in één kleur te vlechten, maar je zou ook kunnen spelen met verschillende kleuren. Een ander leuk idee: je hekwerk voorzien van een vlechtband én een klimplant.

3. Hang potten en bakken aan je hek of schutting

Ook een goede tip voor het decoreren van je hekwerk of (open) schutting: het ophangen van bloempotten en/of plantenbakken. Dit maakt je tuinafscheiding misschien niet helemáál blikdicht, maar het is wel een manier om inkijk in je tuin fors te verminderen. En daarbij niet onbelangrijk: het ziet er natuurlijk supervrolijk uit.

4. Plaats bomen in je tuin

Bij het verminderen van inkijk in je tuin denk je al snel aan het blikdicht maken van je tuinafscheiding. Maar wat vaak vergeten wordt: ook met bomen kun je privacy creëren. Door meerdere bomen naast elkaar te plaatsen ontstaat er een soort groen dak. Dat geeft minder inkijk, het ziet er leuk uit én er ontstaat een koele schaduwplek. Wel belangrijk om rekening mee te houden: kies voor bomen die klein blijven. Daarmee voorkom je dat je je tuin per ongeluk transformeert tot bos.

5. Inkijk in tuin verminderen met struiken

Laat je jouw hekwerk of schutting graag voor wat het is? Maar vind je bomen net iets te groot voor in je tuin? Ook een goede manier om inkijk in je tuin te verminderen is het plaatsen van struiken. Het voordeel hiervan is dat struiken altijd goed vol zijn én dus superblikdicht. Ook in de winter.

6. Maak een zitkuil in je tuin

Verder een leuk idee om inkijk in je tuin te verminderen: een zitkuil maken. Dat wil zeggen: een verlaagd gedeelte waarin je kunt zitten. Doordat je je lager in de tuin bevindt, is het voor je buren lastiger om je te begluren over je tuinafscheiding heen. Bovendien ziet een zitkuil er supersfeervol en knus uit.

7. Kies voor steenkorven in je tuin

Niet iets waar je direct aan denkt, maar wat wel erg leuk kan zijn: het plaatsen van steenkorven in je tuin. Dit zijn een soort metalen korven van gegalvaniseerd staal, die je kunt opvullen met natuursteen, keien, schors of een ander materiaal. Je kunt ervoor kiezen de steenkorf te gebruiken als tuinafscheiding. Maar ook middenin je tuin – bijvoorbeeld om je zithoek heen – misstaat dit zeker niet. Een steenkorf is volledig blikdicht en creëert dus superveel privacy.

8. Plaats een pergola om inkijk van bovenaf tegen te gaan

Met een zitkuil, steenkorven en blikdichte schuttingen en hekwerken verminder je voornamelijk de inkijk die je hebt via de zijkanten van je erf. Maar een vraag die niet onbeantwoord mag blijven: hoe verminder je de inkijk vanaf de bovenkant van je tuin? Oftewel: hoe zorg je ervoor dat je buren je niet begluren vanuit hun zolderraam?

Een goede oplossing hiervoor is het plaatsen van een pergola. Dit is een houten of metalen constructie van latten op palen, waaroverheen je klimplanten laat groeien. Een soort afdakje dus. Naast dat dit zorgt voor schaduw in de zomer en een droge zitplaats als het regent, creëert het dus ook privacy.

9. Zet een parasol of schaduwdoek neer

Ook een manier om inkijk van bovenaf te verminderen: een parasol of schaduwdoek plaatsen in je tuin. Omdat je dit gemakkelijk neerzet én weer opbergt als je niet in de tuin zit, is dit een snelle en laagdrempelige manier om privacy te creëren. En daarbij natuurlijk niet onbelangrijk: tijdens hete, zomerse dagen zorgt het voor een heerlijk koele schaduwplek.

Inkijk tuin verminderen: inspiratie opgedaan?

Heb je de nodige inspiratie opgedaan? En ben je erover uit hoe je de inkijk in je tuin kunt verminderen? Fijn! Mocht je een dubbelstaafmat hekwerk of vlechtband nodig hebben, dan is MT Hekwerken dé partij waar je terechtkunt. Bestel jouw favoriete hek of decoratie direct óf neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. We staan je graag te woord.

Inkijk vermindere met onze producten