.

Het belang van regelmatig onderhoud

Voordat we ingaan op de frequentie van het onderhoud, is het belangrijk om te begrijpen waarom het essentieel is. Dubbelstaafmat hekwerk is gemaakt van hoogwaardig staal dat is verzinkt en voorzien van een poedercoating, wat betekent dat het van nature duurzaam en bestand is tegen roest. Echter, blootstelling aan de elementen en dagelijkse slijtage kunnen na verloop van tijd hun tol eisen. Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je de levensduur van je hekwerk verlengen en ervoor zorgen dat het er altijd goed uitziet.

Onderhoudsfrequentie

De frequentie van het onderhoud hangt grotendeels af van de locatie en de weersomstandigheden waaraan je hekwerk wordt blootgesteld. Over het algemeen raden we aan om de volgende richtlijnen te volgen:

1. Visueel Inspecteren – maandelijks

Een maandelijkse visuele inspectie is een goede gewoonte. Controleer op eventuele beschadigingen, zoals krassen of deuken, en zorg ervoor dat er geen losse of ontbrekende bevestigingen zijn. Dit helpt problemen in een vroeg stadium op te sporen en te voorkomen dat ze erger worden.

2. Reinigen – halfjaarlijks

Reinig je dubbelstaafmat hekwerk minstens twee keer per jaar grondig. Gebruik een zachte borstel of een hogedrukreiniger om vuil en stof te verwijderen. Een milde zeepoplossing kan worden gebruikt om hardnekkig vuil te verwijderen. Spoel het hekwerk grondig af en laat het volledig drogen.

3. Onderhoud van Coating – jaarlijks

Jaarlijks onderhoud van de poedercoating is belangrijk om de bescherming tegen roest en corrosie te behouden. Inspecteer de coating zorgvuldig op beschadigingen en repareer deze indien nodig. Breng vervolgens een laag kwalitatieve poedercoating aan om de bescherming te vernieuwen.

4. Scharnieren en sluitingen – tweemaal per jaar

Als je dubbelstaafmat hekwerk een poort heeft, controleer dan tweemaal per jaar de scharnieren en sluitingen. Smeer ze indien nodig om soepelheid te behouden en te voorkomen dat ze vastlopen.

Advies van MT Hekwerken

Bij MT Hekwerken begrijpen we dat onderhoud van je dubbelstaafmat hekwerk essentieel is om de duurzaamheid en de esthetische waarde te behouden. Onze experts staan altijd klaar om je te voorzien van deskundig advies en begeleiding bij het onderhouden van je hekwerk.

Benieuwd naar ons aanbod dubbelstaafmat hekwerk? Bekijk dan hier ons aanbod.