1. Dubbelstaafmat met klimplant

De eerste in onze lijst met tuinafscheiding ideeën is de dubbelstaafmat met een klimplant ertegenaan. Een dubbelstaafmat is zeer stevig en vervaardigd uit verzinkte staven met een poedercoat. Deze eigenschappen maken dit hekwerk een erg geschikte ondergrond voor klimplanten. En voor iedereen die houdt van wat groen, is dat natuurlijk een lust voor het oog. Wat het nog eens extra leuk maakt: wij hebben dubbelstaafmatten in verschillende diktes en hoogtes, zodat er altijd iets naar jouw smaak tussen zit.

2. Dubbelstaafmat met vlechtband

Spreekt het stevige karakter van de dubbelstaafmat jou wel aan? Maar is groen niet helemaal jouw ding? Dan is een dubbelstaafmat met een vlechtband misschien iets voor jou. Dit is een kunststof rol die je tussen de staven van het hek vlecht. Dit is een leuke manier om je hekwerk te decoreren en daarbij creëer je ook meteen de nodige privacy. Je kunt ervoor kiezen je gehele hekwerk in één kleur te vlechten, maar ook zou je kunnen spelen met verschillende kleuren.

3. Gevlochten takken: horizontaal of verticaal

Mocht dat vlechten je wel leuk lijken, maar een metalen hekwerk niet helemaal zijn wat je zoekt, dan zou je kunnen denken aan gevlochten takken als tuinafscheiding. Het vlechten van takken kan zowel horizontaal als verticaal. Een voordeel van dit type tuinafscheiding: het is niet zo massaal als een hekwerk of een schutting, waardoor het je een minder beperkend gevoel geeft.

4. Stijlvolle golfplaten

Misschien niet iets waar je direct aan denkt en juist daarom past hij goed in dit lijstje met inspirerende tuinafscheidingen ideeën: een golfplaat. Deze platen zie je vaak als wanden en plafonds in de bouw, maar ook in de tuin zijn ze zeer geschikt. Ga bijvoorbeeld voor stijlvolle zwarte golfplaten en zet er een mooie groene plant voor. Dit geeft een moderne, maar toch stoere uitstraling.

5. Houten schutting of stenen muur met plantenbakken

Een houten schutting of stenen muur als tuinafscheiding is natuurlijk niet zo origineel, maar hier kun je verandering in brengen. Door bloem- of plantenbakken op speelse wijze aan je schutting of muur te monteren, creëer je een creatief effect. De bedoeling is dan wel om de bakken niet recht onder en/of naast elkaar te hangen, maar juist kriskras door elkaar heen.

6. Voortuin: spijlen hekwerk

Voor een afscheiding in de voortuin, is een spijlen hekwerk een leuk idee. In de voortuin plaats je meestal alleen een hekje om aan te geven waar jouw tuin begint. Dat hij niet hoog of dicht is, dat maakt hier niet uit. Een spijlen hekwerk oogt robuust, strak én hij is ook nog eens sterk.

7. Lage tuinafscheiding ideeën: steen, hout, planten

Op zoek naar nog meer lage tuinafscheiding ideeën, voor in de voortuin? Er zijn tal van leuke mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan voor een stenen muurtje of voor een laag tuinhek van hout. Heb je groene vingers? Dan raak je misschien wel geïnspireerd van een heg als tuinafscheiding. Kortom, genoeg opties.

Geïnspireerd geraakt door onze tuinafscheidingen ideeën?

Heb je nieuwe inspiratie opgedaan voor tuinafscheidingen ideeën? En kun je onze hulp gebruiken voor de uitwerking hiervan? Neem dan snel contact met ons op óf bestel jouw favoriete hekwerk meteen.