.

Wat is een composiet schutting?

Een composiet schutting is een innovatieve oplossing die vervaardigd is uit gerecycled plastic en houtvezels. De combinatie van deze materialen resulteert in een duurzaam product dat de natuurlijke uitstraling van hout behoudt zonder de nadelen, zoals gevoeligheid voor rotten. De toevoeging van een co-extrusiebeschermlaag zorgt voor extra duurzaamheid en een langere levensduur.

Hoe wordt het gemaakt?

De productie van composiet schuttingen begint met het mengen van gerecycled plastic en houtvezels. Dit mengsel wordt onder hoge druk samengeperst tot planken of panelen. De co-extrusiebeschermlaag, die bestaat uit een buitenste laag van kunststof, wordt toegevoegd om het materiaal te beschermen tegen weersinvloeden en slijtage.

Berekenen van de benodigde hoeveelheid

Voordat je begint met de installatie, is het essentieel om te berekenen hoeveel composiet schutting je nodig heeft voor een bepaalde lengte. Meet de lengte van het te omheinen gebied en deel dit door de breedte van de gekozen panelen. Voeg hier een extra marge aan toe voor eventuele snijverliezen.

Aluminium palen en kunststof schutting

Voor een optimale installatie raden wij het gebruik van aluminium palen aan. Deze palen bieden stabiliteit en zijn bestand tegen weersinvloeden. Combineer dit met een kunststof schutting voor een onderhoudsarme oplossing met een moderne uitstraling.

Zelf installeren? Volg deze stappen:

  • Grondvoorbereiding: Zorg voor een stevige en vlakke ondergrond.
  • Plaatsing van palen: Plaats de aluminium palen op regelmatige afstanden.
  • Bevestiging van panelen: Bevestig de composiet panelen aan de palen.
  • Snijden indien nodig: Snijd de panelen op maat indien nodig.
  • Afwerking: Werk de schutting af volgens de instructies.

Advies van MT Hekwerken

MT Hekwerken biedt een breed scala aan composiet schuttingen en staat klaar om je te adviseren bij het kiezen van het juiste type en de juiste maat. Wij moedigen je aan om contact met ons op te nemen voor deskundig advies en een vrijblijvende offerte.

Kies voor duurzaamheid met een composiet schuttingen

Overweeg je een schutting te plaatsen? Kies dan voor duurzaamheid met composiet schuttingen. Met gerecycled plastic, houtvezels, en co-extrusiebeschermlaag en aluminium palen bieden deze schuttingen een milieuvriendelijke oplossing met minimale onderhoudsvereisten. Volg onze stappen voor een correcte installatie en geniet van een duurzaam en aantrekkelijk resultaat.