Dubbelstaafmat hekwerk

Of je je (nieuwbouw)woning nu wilt voorzien van een strakke tuinafscheiding óf dat je een bedrijventerrein wilt omheinen: dubbelstaafmatten zie je tegenwoordig overal terug. Dit type hekwerk leent zich voor allerlei toepassingen en doeleinden. Kies de dikte, hoogte, breedte en kleur die je zoekt en bestel je dubbelstaafmat hekwerk vandaag nog!

 • Altijd een dubbelstaafmat naar wens
 • Eenvoudig zelf te monteren
 • De scherpste prijzen van Nederland

Filter producten

 • Poortpaal bevestiging

   2,00 incl. BTW
 • Set langlipbeugel

  Vanaf 3,95per stuk
 • Set hoekbeugel

  Vanaf 3,95per stuk
 • Set eindbeugel

  Vanaf 3,95per stuk
 • Set u-beugel compleet

   2,50 incl. BTW

Stel jouw dubbelstaafmat hekwerk zelf samen

Heb je in ons standaardassortiment toch niet helemaal gevonden wat je zocht? Geen zorgen! Bij ons kun je je dubbelstaafmat hekwerk ook zélf samenstellen. Ontwerp jouw dubbelstaafmatten direct via onze configurator en vraag een vrijblijvende offerte aan voor inzicht in de prijs!

Ontwerp hier jouw hekwerk

Veelgestelde vragen

Welke dikte heb ik nodig: 6/5/6 of 8/6/8?

Welke dikte jouw nieuwe hekwerk dubbelstaafmat zou moeten hebben, dat is afhankelijk van je smaak, manier van gebruiken en budget. Waar draden van 8 bij 6 bij 8 millimeter een wat robuuster uiterlijk hebben, is een hekwerk met draden van 6 bij 5 bij 6 millimeter over het algemeen goedkoper. Wil je het hekwerk laten begroeien met een klimplant? Dan is 6/5/6 de beste keuze.

Is een dubbelstaafmat hekwerk eenvoudig te plaatsen?

Ieder dubbelstaafmat hekwerk van MT Hekwerken is eenvoudig zelf te plaatsen. Wij doen er namelijk alles aan dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken. De sloten in een dubbelstaafmat poort zijn bijvoorbeeld al kant-en-klaar en ook alle gaten boren we alvast voor. Bovendien kun je altijd onze plaatsingshandleiding raadplegen, die je stap voor stap door het proces heenleidt.

Wat te doen als je niet precies uitkomt qua breedte?

Geen zorgen! Het komt bijna nooit voor dat je precies uitkomt qua breedte. De matten kort je eenvoudig in met een ijzerzaag of slijptol, zodat je alsnog op de juiste breedte uitkomt. Let er dus wel op dat je het aantal matten dat je bestelt altijd naar bóven afrondt.

Wat is de levertijd van een dubbelstaafmat hekwerk?

Meestal ligt de levertijd van dubbelstaafmatten tussen de 3 en 10 werkdagen. Een dubbelstaafmat poort ontvang je vaak na 3 tot 18 dagen. Meer informatie over de actuele levertijd van dubbelstaafmat hekwerk lees je hier.

Hoeveel dubbelstaafmatten heb ik nodig?

Eén mat is standaard 2,5 centimeter breed. Om erachter te komen hoeveel dubbelstaafmatten jij nodig hebt voor jouw stuk grond:

 1. Meet je eerst hoelang het stuk is waarop het hekwerk komt te staan.
 2. Deel je dat getal door 2,5.
 3. Rond je de uitkomst af naar bóven; naar een rond getal. Kom je bijvoorbeeld op 7,3 uit? Dan heb je dus 8 matten nodig.

Lees voor meer informatie ons blog: hekwerk inmeten in 5 stappen

 

Dubbelstaafmat: een hek dat stevig is en lang meegaat

Kies je voor een dubbelstaafmat, dan ga je voor stevigheid en een lange levensduur. Dit type hekwerk – dat steeds bestaat uit twee horizontale staven en één verticale staaf daartussenin – heeft een constructie die staat als een huis. Door een harde windvlaag of hoosbui laat hij zich niet kisten en dankzij de verzinkte afwerking kan het hekwerk bovendien niet roesten. Waar een schutting van hout na verloop van tijd gaat rotten, heb je daar met deze verzinkte dubbelstaafmatten dus geen last van!

Dubbelstaafmatten: bieden veiligheid in iedere situatie

Júíst omdat dubbelstaafmatten bekendstaan om het stevige karakter, zijn dit erg populaire hekwerken op de markt. Want of je nu je bedrijfsterrein wil omheinen met een hekwerk dat een inbreker niet zomaar omver kan schoppen óf dat je een stevige tuinafscheiding wil zodat je je extra veilig voelt binnenshuis: een dubbelstaafmat hekwerk is voor allerlei toepassingen geschikt. Een dubbelstaaf mat biedt bescherming en veiligheid.

Andere plekken waar een dubbelstaafmat vaak te spotten valt zijn bijvoorbeeld:

 • Parkeerplaatsen
 • Sportvelden
 • Speelplaatsen
 • Scholen en kinderdagverblijven
 • Overheidsgebouwen

Moderne en strakke uitstraling

Of zo’n robuust hekwerk er nog wel stijlvol uitziet? Natuurlijk valt over smaak niet te twisten. Maar het is niet voor niks dat het dubbelstaafmat hekwerk zo vaak gekocht wordt. Veel mensen loven het hekwerk dubbelstaafmat om zijn strakke en moderne uitstraling. Bovendien fijn: je kiest voor een poedercoating/kleur die jij mooi vindt. Groen, grijs of een dubbelstaafmat hekwerk zwart.

 

Hekwerk dubbelstaafmat: kies de maat die je nodig hebt

Hoog of laag. Dikke draden of wat dunner. Bij MT Hekwerken koop je jouw dubbelstaafmatten in een maat naar wens.

1. De hoogte: van 60 tot 203 centimeter

Wil je een hoog hekwerk waar geen inbreker overheen kan? Of zoek je een dubbelstaafmat als omheining van je voortuin en houd je het graag wat gezelliger? Je kiest uit een hoogte tussen de 60 en 203 centimeter.

2. Breedte: rond het aantal naar boven af

Een mat is standaard 2,5 centimeter breed. De kans dat je precies uitkomt qua breedte is klein. Rond het aantal matten dat je bestelt daarom altijd naar bóven af en kort de dubbelstaafmat hierna tot de gewenste breedte in met een ijzerzaag of slijptol.

3. Dikte draden: 8/6/8 of 6/5/6

In ons assortiment vind je twee verschillende soorten. Een dubbelstaafmat 6/5/6 en een dubbelstaafmat 8/6/8. Dit zijn dubbelstaafmatten met draden van 6 bij 5 bij 6 millimeter dik óf met draden met een dikte van 8 bij 6 bij 8 millimeter.

Kies de dikte die jij mooi vindt en die praktisch is in jouw situatie. Wil je er bijvoorbeeld een klimplant tegenaan laten groeien? Dan kun je het best kiezen voor de 6/5/6-variant.

Schaf direct de benodigde palen aan

Een dubbelstaafmat blijft natuurlijk niet zomaar uit zichzelf staan. Voor de stevigheid dien je na iedere mat een paal te plaatsen. Denk er daarom aan dat je:

 • Twee eind-/beginpalen aanschaft. Deze plaats je aan het begin en aan het eind van het hekwerk.
 • Tussenpalen koopt. Tussen 2 matten dient altijd een tussenpaal te staan.
 • De juiste bevestigingssets aanschaft. Die heb je nodig om een mat en een paal aan elkaar vast te maken.

Profiteer van een superscherpe prijs

Welk dubbelstaafmat hekwerk je ook uiteindelijk precies koopt: bij MT Hekwerken profiteer je hoe dan ook van een superscherpe prijs. De focus in onze werkwijze ligt op efficiëntie. We houden de productiekosten laag en we kunnen de hekken – die van de allerhoogste kwaliteit zijn – daarom aanbieden voor een gunstig tarief!

Bovendien fijn: omdat het monteren van onze dubbelstaafmathekwerken supereenvoudig is, hoef je dit niet uit te besteden. Ook dát laat jou dus besparen op de kosten.

Vrijblijvend advies ontvangen van een specialist?

Bestel jouw dubbelstaafmathek vandaag nog en geniet snel van een mooie omheining in je tuin of op je (bedrijfs)terrein! Twijfel je nog welke dubbelstaafmat het meest geschikt is in jouw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat je adviseren door een expert!